Președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moțpan, a evitat să precizeze dacă acest raport conține informații despre rolul și implicarea președintelui Igor Dodon în cazul profesorilor turci. Chiril Moțpan a declarat că încă nu a citit tot raportul și nu cunoaște. „Intrați în niște detalii care nu țin de competența mea, nu știu, îl citesc încă. Să nu intrăm în detalii care ne vor crea discomfort și unora și altora”, a răspuns Chiril Moțpan.

După ședința Parlamentului din 25 iunie, noul director al SIS, Alexandr Esaulenco a spus că în termen de nouă zile Comisia parlamentară va primi un astfel de raport.

Cei șapte cetățeni străini au fost expulzați în dimineața zilei de 6 septembrie 2018 din Republica Moldova. Aceștia au fost reținuți în timp ce ieșeau din casă pentru a merge la serviciu. SIS declara atunci că cei șapte cetățeni turci ar avea legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

CEDO a emis o Hotărâre prin care a obligat Guvernul Moldovei să achite câte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre cei cinci profesori.

Mai multe detalii citiți pe zdg.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!