Igor Dodon a scris pe facebook.com că cei doi „au discutat mai multe chestiuni ce țin de relațiile bilaterale, constatând lansarea cu succes a unei noi etape în dezvoltarea acestora după crearea majorității parlamentare și a Guvernului Republicii Moldova, precum și după reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică”.

Președintele Dodon și-a exprimat recunoștința față de partenerii ruși pentru prelungirea, după 1 iulie, a exporturilor fără taxe pentru unele categorii de mărfuri moldovenești pe piața rusă. În context, Igor Dodon menționează că a examinat posibilitatea privind extinderea cooperării comercial-economice, în special, în domeniul agroindustrial.

Ambasadorul Rusiei și președintele Moldovei au mai discutat detalii care țin de organizarea celei de-a doua ediții a Forumului economic moldo-rus, planificat pentru 20-21 septembrie, în cadrul căruia este preconizată participarea cercurilor de afaceri ruse, inclusiv din regiunile Federației Ruse.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!