Arborii solari vor fi instalați pe bulevardele Grigore Vieru și Mircea cel Bătrân. Locațiile au fost propuse și validate de locuitorii capitalei, în urma câtorva etape de selecție, fiind ulterior aprobate de Primărie.

Arborele inteligent va fi dotat cu terminale USB şi prize pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor, laptop-urilor şi bicicletelor electrice. Pe timp de noapte, el va ilumina împrejurimile.

Arborii solari pot genera zilnic 800 kW energie electrică din surse regenerabile. Tehnologia va asigura o reducere anuală de peste 700 kg de CO2.

Inițiativa aparține Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și este realizată în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, în cadrul Proiectului „Orașe Verzi Durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!