„Vreau să-l ajut pe președintele de onoare din sectorul doi, dumnealui aplica foarte des un articol 108 din Regulamentul Parlamentului. Dlui îmi tot face din ochi de jumătate de ceas. De aceea, dna președinte, propun să aplicăm articolul 108 și să încheiem dezbaterile”, a declarat socialistul Grigore Novac în timp ce parlamentarii dezbăteau proiectul de hotărâre privind demiterea lui Eduard Harunjen din funcția de procuror general. 

La scurt timp după prezentarea raportului Comisiei parlamentare pe marginea proiectului, același articol a fost invocat și de socialistul Corneliu Furculiță.  

În Legislatura precedentă, Dumitru Diacov era deputatul care propunea des aplicarea articolului 108 din Regulamentul Parlamentului, pentru a înceta discuțiile la un proiect de lege, deseori fiind și ironizat de colegii parlamentari de atunci.

Ce prevede articolul 108 din Regulamentul Parlamentului

Articolul 108. Încheierea dezbaterilor

(1) La cererea preşedintelui şedinţei sau a unei fracţiuni parlamentare, dezbaterile asupra problemei luate de Parlament în discuţie pot fi încheiate.

(2) Cererea de încheiere a dezbaterii se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!