„O să iasă în cel mai apropiat timp și o să vă răspundă la toate întrebările. V-am spus o dată exactă când o să iasă? Va fi în timpul apropiat. Dacă știam o dată exactă, vă spuneam. Când o să fie, o să aflați. Astăzi nu cunosc. Când veți avea posibilitatea, să-i adresați toate întrebările domnului Șor. Eu cred că el arde de nerăbdare să vă povestească mult mai multe lucruri decât ați vrea voi să-l întrebați. Cine a spus că a fugit din țară? Eu nu aș afirma că a fugit din țară. A trecut ceva timp de când am vorbit cu dl Șor. Atunci se afla în Republica Moldova”, a punctat parlamentarul.

Chiar dacă printre persoanele ale căror nume sunt menționate în Raportul Kroll se regăsesc și colegi de ai săi de fracțiune, Jardan spune că nu a citit deocamdată documentul, iar toate informațiile le cunoaște din presă.

„Să citească, să analizeze și să-i acorde un statut juridic acestei informații organele de drept. O să citească Petru Jardan sau nu, e o problemă a lui personală, în funcție de timpul de care dispune, dar instituțiile de drept sunt obligate să o facă. Sunt o sumedenie de persoane menționate, dar legalitatea urmează a fi făcută de organele de drept. Expres nu am citit raportul. Din presă am citit și eu. Care e statutul acestui raport? E un raport făcut de o instituție, cu caracter mai mult sau mai puțin informativ. Deja instanțele trebuie să le analizeze. Prezența numelor colegilor mei nu înseamnă că ei sunt criminali. Totuși avem o preziumție de nevinovăție care funcționează în Republica Moldova”, a declarat Petru Jardan. 

"

"

AGORA  amintește că, joi, 4 iulie, cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova a fost remis presei de președintele comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari. 

În raport apar nume ca Marina Tauber, vicepreședinta Partidului Șor, fostul președinte Petru Lucinschi, deputata Partidului Șor, Reghina Apostolova, deputatul neafiliat Viorel Melnic, dar și Vladimir Novosadiuc, un apropiat al lui Ilan Șor.

În document se menționează că forma trimisă Parlamentului nu conține lista beneficiarilor fraudei bancare, dar că aceasta va fi remisă separat Procuraturii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!