„Experții evaluează costurile de prăbușire a blocului din Otaci. Se discută cu locatarii. Pentru expertiză au fost angajați experți de la UTM, care mai au nevoie de vreo 15 zile. Oamenii vor avea o casă atunci când o vor cumpăra. Statul va ști câți bani le asigură peste câteva zile. Au crescut prețurile de pe piața imobiliară. Unii oameni au ridicat prețurile. Cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor. (...) Nu putem veni cu cifre care sunt dincolo de prevederile legale”, a menționat șefa cabinetului de miniștri, Maia Sandu. Prim-minista a precizat că un apartament cu o cameră costă 212 mii de lei, iar unul cu trei camere - 227 mii de lei. În același timp, Maia Sandu nu a putut spune cu cât s-a majorat prețurile la apartamente.

Totodată, Maia Sandu a declarat că a cerut să fie verificate toate blocurile de locuit, mai ales că blocul prăbușit a fost dat în exploatare fără a fi verificate. Acesta a subliniat că deșeurile vor fi evacuate astfel încât să se reducă impactul negativ asupra mediului. 

Prim-ministra, Maia Sandu, a mai anunțat că se vor aloca aproape 390 mii de lei pentru a reparația digului de protecție din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă. În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale s-a decis să se ofere 5 milioane de lei pentru locuitorii din orașul Basarabeasca, care au avut de suferit în urma calamităților naturale.

În iunie 2019, un bloc cu nouă etaje s-a prăbușit parțial la Otaci, unde 46 de persoane au fost evacuate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!