Maia Sandu spune că viitorul procuror general, care va fi selectat în mod transparent și pe baza principiilor meritocrației și integrității, va avea două sarcini majore: Să asigure aplicarea legii prin tragerea la răspundere a tuturor celor care și-au bătut joc de poporul acestei țări și să înceapă procesul de reformă reală, astfel încât procuratura să nu mai ajungă niciodată așa cum a fost în ultimii ani.
Prim-ministrul, Maia Sandu, menționează, cu referire la demiterea procurorului general, Eduard Harunjen, că „ziua de astăzi poate deveni un punct de cotitură în procesul de reformare a organelor procuraturii. După emiterea decretului de constatare a încetării raporturilor de serviciu ale lui Harunjen, vom scăpa de un procuror general, sub conducerea căruia, procuratura a devenit instituția care a stat la straja tuturor schemelor criminale ale lui Plahotniuc prin care se furau miliarde de la cetățeni, care băga la pușcărie oameni nevinovați doar pentru că aceștia îndrăzneau să se opună regimului, care a făcut totul ca beneficiarii furtului miliardului să fie protejați și să nu restituie nimic din banii furați. Și încă multe alte lucruri despre care a vorbit și încă va vorbi multă vreme toată societatea”.
Parlamentul a decis marți, cu votul a 56 de deputați, că procurorul general, Eduard Harunjen, a participat ilegal la concursul pentru această funcție. Astfel, Parlamentul a creat premise pentru încheierea rapoartelor de muncă ale statului cu Harunjen.
Vezi și aceste știri

Decizii CSE: Procedura de procurare a blanchetelor de pașapoarte va fi organizată de urgență. Iată și decizii pe domeniul energetic

EDITORIAL | Serbările de sfârșit de an școlar, ca un show al crizelor existențiale ale părinților
