„Nu este adevărat absolut nimic. Chiar dacă ar fi venit careva informații, există o procedură - toate comisiile rogatorii care vin și toate informațiile care vin din alte state sunt repartizate unei direcții de cooperare internațională, care, la rândul său, le expediază după competență în procuraturile teritoriale sau specializate. Eu nu cunosc dacă există un astfel de dosar. Trebuie să vedeți în cadrul PCCOCS sau PA dacă a parvenit o astfel de informație. Eu nu citesc toate actele și toate sesizările care vin, deoarece ele vin în limbi străine. Eu nu cunosc limba engleză și nici limba germană. Nu am primit nici un doasar pe numele lui Plahotniuc de cât timp sunt în Procuratura Generală”, a declarat procurorul general, Eduard Harunjen pentru UNIMEDIA.

Deputatul socialist Grigore Novac a spus că „autoritățile din Elveția au intentat un dosar penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc”. Grigore Novac spune că nu are acte care ar confirma declarațiile sale, dar că a făcut o interpretare pentru a le obține. „Dacă le voi obține, le voi face de îndată publice”, a declarat socialistul.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!