Iulia a început prin a fi „Open Mind”, astfel multiplele oportunități oferite de un job în IT nu au ezitat să apară. Iulia a participat la un program de stagiu, pe parcursul căruia și-a consolidat cunoștințele de bază și s-a convins, încă o dată, că vrea să fie parte a acestui domeniu dinamic și inovator. Activitatea pe care o desfășoară îi oferă libertate, susține Iulia Mazilu. 

Tânăra recomandă femeilor să se lase descurajate de stereotipuri. „Trebuie să persevereze și să acționeze ferm. Odată asumată decizia de a îmbrățișa domeniul IT - trebuie să dai dovadă de multă hotărâre și consecvență. Limba engleză este indispensabilă. O carieră în IT îți oferă libertatea de a crește și de a-ți urma aspirațiile. Dacă ești interesat de acest domeniu - începe prin a cerceta care sunt oportunitățile, studiază, explorează posibilitățile de stagiu și găsește direcția care te reprezintă cel mai mult”, afirmă Iulia Mazilu.

Articolul a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementate de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, a Suediei și UN Women.

Campania de promovare a Carierei IT, desfășurată de ATIC începând cu anul 2010, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. 


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!