Mașini de lux, case, apartamente și conturi consistente. Averea lui Vadim Brînzan, unul dintre cei mai bogați miniștri din Guvernul Sandu (DOC)

Mașini de lux, case, apartamente și conturi consistente. Averea lui Vadim Brînzan, unul dintre cei mai bogați miniștri din Guvernul Sandu (DOC)

Vadim Brînzan este, cu siguranță unul dintre cei mai avuți membri ai actualului Cabinet de miniștri. Potrivit declarației de avere și interese personale, ministrul Economiei și Infrastructurii deține câteva automobile de lux, mai multe case și apartamente, dar și mai multe conturi bancare de zeci și sute de mii de dolari.

UPDATE 14:22 Reporterul AGORA a încercat să obțină un comentariu de la Vadim Brînzan, însă acesta a spus că „nu oferă declarații”. După ședința Guvernului, el a fost singurul ministru care a ales să plece prin ușa din spate, acolo unde presa nu are acces.

Știrea inițială:

Publicitate

Pe parcursul anului 2018, Vfamilia Brînzan a obținut venituri de aproape 170 de mii de dolari din realizarea activelor mobiliare, din dividende din investiție în capitalul social și dobânzi.

Familia ministrului are în proprietate șase apartamente, o vilă și două case de locuit. Toate cele șase apartamente au o suprafață de circa 80-90 de metri pătrați, iar cele două case de locuit au o suprafață de 600 și, respectiv 650 de metri pătrați.

Vadim Brînzan preferă să-și cumpere mașinile din salonul auto. Toate cele cinci automobile din proprietatea familiei Brînzan au fost cumpărate în același an în care au fost produse: Un Chevrolet din 2014, un BMW M3 din 1999, un Lexus din 2019, un Porsche din 2018 și un Mercedes GLE 43 AMG din 2017.

...

Mercedes GLE 43 AMG este mașina pentru care ministrul Brînzan a plătit cei mai mulți bani: peste 82 de mii de dolari/ poză simbol. Sursa: motor1.com

Familia Brînzan mai are active financiare în sumă de peste 2 milioane 200 de mii de dolari americani.

În 2018, Vadim Brînzan, din postura de manager al societății americane BR EPP LLC (Logos Advisors LLC) deținea cote-părți de 3 milioane 200 de mii de dolari.

Vedeți în continuare declarația integrală de avere și interese personale a ministrului Economiei și Infrastructurii:

https://docs.google.com/viewer?url=https://agora.md/cdn/p/storage/documents/2019%2F07%2Fdeclaration_20190710_1117596360.pdf&embedded=true

Vezi aici ce avere au ceilalți miniștri ai Guvernului Maia Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal