Leonid Talmaci a fost Guvernatorul Băncii Naționale în perioada 1991-2009. Din 2013 a deținut funcția de președinte al Asociației Băncilor din Republica Moldova, iar din 20 ianuarie 2015 a fost numit președinte al Comitetul de conducere Moldincondbank.

„Eu consider că am deținut o perioadă prea lungă funcții în instituțiile de stat. Astfel încă din 2002 aveam dorință de a activa în sectorul bancar privat. Odată ce am primit propunerea de a fi președinte al Consiliului de Administrație Moldincondbank, am acceptat această funcție. Am avut anterior și propuneri similar de la alte bănci, dar eu doream ca această bancă să fie privată 100%. În ceea ce privește sistemul bancar aș dori ca acesta să-și păstreze integritatea. Fiindcă orice tip de oscilații pe piețele financiare au un impact asupra tuturor băncilor. Astfel noi vom colabora cu Banca Națională pentru a păstra condiții favorabile de activitate pe pieța financiară,” a declarat Leonid Talmaci.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!