A demisionat și a plecat cu tot cu climatizor: Isprava inspectorului-şef al Poliției din Rezina

A demisionat și a plecat cu tot cu climatizor: Isprava inspectorului-şef al Poliției din Rezina

Inspectorul-şef al Poliției din Rezina, Igor Botea, a demisionat, la sfârșitul săptămânii trecute și a plecat de la locul de muncă cu un camion de avere. Botea a luat climatizorul, televizorul și mobila din cabinetul său. Procuratura raională a confirmat că fostul inspector-șef și-a luat tot ce avea în biroul de serviciu, dar a precizat că aceste obiecte îî aparțineau, fiindu-i dăruite, scrie anticorupție.md.  

Ziariștii de la publicația Cuvântul din Rezina au precizat că Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea Inspectoratului General de Poliție. În aceeași zi, la Rezina au venit câţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine pe Botea, în baza unui dosar penal, dar fostul șef a reușit să-și piardă urmele.

„Imediat am solicitat prin poşta electronică Procuraturii Rezina şi Serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie să confirme sau să infirme aceste informaţii. În acea zi din partea instituţiilor respective n-a urmat nicio reacţie”, ne-a declarat redactorul șef al publicației Cuvântul, Tudor Iașcenco.

Publicitate

„A doua zi, sâmbătă, am primit altă informaţie însoţită de imagini, că mai mulţi poliţişti scot din incinta inspectoratului mobilă, jilţuri, demontează climatizorul din cabinetul inspectorului-şef, lucrurile fiind încărcate într-un camion. Reieşind din noile circumstanţe am solicitat iarăşi Serviciului de presă al IGP să ne ajute să informăm corect cititorii despre cele întâmplate la IP Rezina”, a precizat Iașcenco.

Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiţer la serviciului de presă pentru inspectoratele din regiunea Orhei, a relatat luni că mobila, climatizorul şi alte lucruri evacuate sâmbătă de Igor Botea din inspectorat îi aparţin. În aceeași zi, procurorul Petru Botnari a declarat jurnaliștilor de la Cuvântul că Botea „nu dispune de patrimoniu la Inspectorat”.

„El și-a luat condiționerul (n.r - climatizorul) și televizorul, donate de Veaceslav Durnea, divanul donat de Vadim Purice, mobila adusă de la Șoldănești, iar trei uși de la Î.M.”Servicii Comunal Locative” nu a reușit să le scoată”, a precizat procurorul .

Igor Botea a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului Rezina în octombrie 2017.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal