Șefa Cabinetului de Miniștri susține că informația este una veridică și se conține într-un document secretizat.

„Sunt în proces de desecretizare a acestui document. Imediat ce obțin acceptul instituțiilor responsabile, vă ofer toată informația. O să-i prezint documentul și atunci pretențiile vor fi la cei care au întocmit acest document. Nu sunt eu cea care urmărește banii și decid dacă e vorba de spălare de bani sau nu. Guvernarea precedentă a secretizat tot ce mișuna aici ca să ascundă mișmașurile. Noi am venit cu ideea de desecretizare a mai multor lucruri. E bine să știm la momentul potrivit, nu atunci când s-a furat și e prea târziu”, a spus Sandu.Fostul premier, democratul Pavel Filip, califică informația drept un fals.

„Șirul atacurilor „mi-au spus oameni de la piață” continuă. De data aceasta cu o gogomănie și mai mare, în care este vizată familia mea: că fiii mei ar fi implicați în spălare de bani. Este fals. Toate aceste acțiuni au scopul de a reduce opoziția la tăcere. (...) Să ataci însă familia unui oponent politic, cu subînțelesuri și declarații aruncate și neprobate, este cel mai josnic lucru pe care îl poate face un politician. Îmi pare rău și sunt profund dezgustat că politicienii din Moldova au căzut atât de jos și nu au nimic sfânt. Cu atât mai mult, te aștepți de la un prim-ministru să înțeleagă responsabilitatea funcției pe care o are și ca atunci când deschide gura, să vorbească doar având probe și informații concrete”, a scris Filip pe Facebook.

El a cerut „persoanei care a făcut aceste declarații” să ofere dezmințiri publice. „În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a o acționa în judecată”, a conchis el.

Anterior presa a scris despre cuscrul premierului Pavel Filip, Dumitru Vicol, care a început să primească bani pentru afacerea sa după ce cei doi au devenit rude. A fost vorba în special de subvenții pe care firma „Monicol”, care se ocupă de exportul de miez de nucă, le primea de la AIPA.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!