Fostul edil și-a enumerat pe rând realizările, punctând redeschiderea a șapte grădinițe noi, întoarcerea în proprietatea municipalității a altor cinci instituții de educație timpurie, procurarea autobuzelor noi, iluminarea stradală, amenajarea parcurilor de sector și evacuarea gheretelor și panourilor publicitare.

„Orașul nu se administrează de la tribune, de pe Facebook sau de la partid, ci în practică. Mandatul meu trebuia să se încheie anul trecut în iunie. Eu am fost onorat că am avut această ocazie. Dacă aș fi venit cu un mandat pe patru ani aș fi început cu reforme mult mai radicale. Eu nu mă țin de fotoliu. Eu nu sunt omul biroului. Nu vreau să pun sub lovitură toate proiectele frumoase. Ele vor continua. Că cineva a putut să mă demită încă anul trecut, dar a făcut-o acum, inainte de campanie, să și-o asume”, a mai adăugat Ruslan Codreanu.

Totodată Codreanu a ținut să mulțumească mediului de afaceri care s-a arătat deschis față de administrația municipalității în această perioadă, subliniind că unii au venit și cu donații, fără a preciza exact despre ce fel de donații a fost vorba și cui au fost făcute.

Amintim că, din noiembrie 2017, Ruslan Codreanu a fost viceprimar de Chișinău, atunci când a fost desemnat de Nistor Grozavu, cel care la acea perioadă exercita atribuțiile ex-edilului Dorin Chirtoacă. Viceprimăriță a fost numită, în aceeași zi, și Silvia Radu, care ulterior a devenit edil interimar. Când aceasta a renunțat la funcție, atribuțiile sale le-a preluat Ruslan Codreanu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!