„Scopul protestului constă în a atrage atenția funcționarilor Ministerului Mediului asupra insuficienței de voință politică și acțiune pentru a preveni degradarea continuă a mediului în Republica Moldova, precum și asupra pericolului iminent al schimbărilor climatice și a extincției speciilor, fenomene care afectează inclusiv țara noastră”, scrie Extinction Rebellion Moldova pe Facebook

„Die-in” este o formă de protest prin care participanții simulează că sunt „morți”, adică stau culcați pe asfalt, în fața instituției de stat.

Protestul inedit este organizat de Mișcarea Civică „Extinction Rebellion Moldova” și Fridays For Future Moldova.

În mai 2019, reprezentanţii „Extinction Rebellion Moldova” le-au cerut șefilor de la Primăria Chișinău să declare criză de mediu la nivel local. Rebelii pentru mediu au mai cerut şi constituirea unui Consiliu Municipal de Participare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!