„Având în vedere că pe parcursul timpului s-a tot vorbit despre faptul că eu în calitate de Prim-ministru, sau că Guvernul pe care l-am condus l-a numit pe Șor în calitate de Președinte la BEM, cred că actele de mai jos vor clarifica lucrurile. Aceste acte arată clar cine și când l-a numit pe Șor în calitate de membru al Consiliului BEM, iar ulterior în calitate de președinte al Consiliului BEM”, relevă un mesaj pe Facebook transmis de avocații lui Filat din numele fostului premier.

La mesaj au fost anexate și câteva acte:


Citește și: Victor Barbăneagră, bănuit în dosarul BEM, este invitat la Comisia de anchetă

Filat publică un document (mai sus) în care afirmă că se conțin o parte din declarațiile lui Victor Barbăneagră, fost viceministru al Finanțelor, pe care le-a făcut în dosarul său de condamnare.

„Cine și când l-a numit în funcția de membru și președinte al Consiliului BEM pe Șor se vede din acte, însă trebuie să mai clarific un aspect. Unii care au pretenții de oameni informați susțin ideea că eu l-am influențat pe Leancă să ia decizii în favoarea lui Șor. Nu mai este un secret că relațiile între Leancă și Șor erau de așa natură încât nu era necesară influența cuiva. Dar dacă e nevoie de probe în acest sens le vom oferi! În același sens, vom prezenta un fragment din declarațiile lui Victor Barbăneagră date în dosarul meu de condamnare, în care se atestă clar că emisia suplimentară de acțiuni la BEM a fost cunoscută și aprobată de către Iurie Leancă, Valeriu Lazăr și BNM. Pentru astăzi atât”, a scris Filat.

Potrivit informațiilor prezentate, Ilan Șor a fost votat în calitate de președinte al BEM de către membrii Consiliului, fiind propus de către un membru al acestuia, Ivan Ursu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!