„Cu 20 de ani în urmă ajungeam în SUA, având cu mine doar o valiză, un vagon de energie și dorința să lucrez, să mă realizez ca persoană și ca profesionist. Pentru că țara mea nu mi-a dat aceste lucruri, am ales străinătatea și mi-am urmat „American Dream-ul”. După 20 de ani de studii, efort nebun, sacrificii, răbdare, lecții și provocări, despre care vă voi povesti altă dată, astăzi pot să spun că sunt împlinit. Am o familie frumoasă, o reputație de profesionist și lucrurile pe care mi le-am dorit. Și tot asta, obținut cinstit și prin multă muncă”, menționează Vadim Brînzan.

Șeful de la Economie mai spune că a anticipat într-un fel reacția publică.

„Din cauza că oamenii de stat s-au îmbogățit pe spatele cetățeanului și pe falimentarea Republicii Moldova, iar unii din ei chiar au devenit milionari peste noapte, a devenit o rușine ca un funcționar să declare averea sa adevărată, altfel ar trebui să explice de unde are acești bani. Mie nu mi-a fost rușine nici pentru o secundă să declar averea mea. Sunt lucrurile pentru care am muncit cinstit. În declarația mea nu o să găsiți „mașini de lux” cumpărate cu 10 mii de lei, nu o să găsiți apartamente și imobile donate de neamuri. Eu m-am întors în Republica Moldova, în Serviciul Public, anume ca să descoperim schemele frauduloase create de cei care în declarațiile de avere se prefac modești, când în realitate trăiesc în luxul cumpărat din banii furați de la cetățeni, care uneori abia ajung de la salariu la salariu. Vă promit, că toate cunoștințele mele și experiența obținută în cei 20 de ani le voi pune în serviciul cetățeanului”, a mai adăugat funcționarul.

Declarația de avere a ministrului Brînzan

Potrivit declarației de avere și interese personale, pe parcursul anului 2018, Vadim Brînzan a obținut venituri de aproape 170 de mii de dolari din realizarea activelor mobiliare, dividende, investiție în capitalul social și dobânzi. Familia Brînzan mai are active financiare în sumă de peste 2 milioane 200 de mii de dolari americani.

În 2018, Vadim Brînzan, din postura de manager al societății americane BR EPP LLC (Logos Advisors LLC) deținea cote-părți de 3 milioane 200 de mii de dolari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!