Morari, prezent la CSP în cazul Harunjen: Nu fac dezvăluiri senzaționale, dar nu vreau să stau într-o parte (VIDEO)

Morari, prezent la CSP în cazul Harunjen: Nu fac dezvăluiri senzaționale, dar nu vreau să stau într-o parte (VIDEO)

Fostul procuror șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a venit joi la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Morari a cerut să fie audiat de consiliu înainte ca instituția să ia vreo decizie în privința procurorului general, Eduard Harunjen. Se întâmplă în contextul în care Parlamentul a decis că Harunjen nu era eligibil pentru a lua șefia PG, în 2016, iar ministrul de Interne, Andrei Năstase, cere urmărirea penală a procurorului general. 

Morari a spus că a venit la CSP deoarece pentru el ar fi important ca instituția „să ia o hotărâre în funcție de toate circumstanțele” în cazul Harunjen.

„Eu am crezut că e de datoria mea ca fost șef PA, având o colaborare mai strânsă cu procurorul general, să pot oferi informații pentru a adopta o hotărâre. Vreau ca CSP să nu se ghideze după frică și politic, ci după informații obiective. Eu nu fac dezvăluiri senzaționale, tot ce am de spus o să spun în fața CSP. Eu nu vreau să stau într-o parte, pentru mine e relevant să se decidă obiectiv. Chiar dacă nu o să fiu de acord cu decizia CSP, ea trebuie să fie corectă. Eu cred că informația pe care vreau s-o prezint e importantă, ei pot să creadă că eu fac o declarație emotivă”, a spus Morari.

Publicitate

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a precizat că a vorbit cu Harunjen cam o lună în urmă. Morari a precizat că nu dorește să-i ia locul lui Harunjen la PG. „Nu vreau să fiu procuror general. Dacă va fi anunțat concurs la PA, voi participa”, a conchis Morari.

CSP urma să examineze astăzi două sesizări împotriva lui Harujen. Una a fost făcută de un grup de procurori de la Procuratura Anticorupție care sunt nemulțumiți de modul în care Harunjen a gestionat situația legată de demisia lui Viorel Morari. Anume în acest caz intenționa să facă declarații fostul șef al Procuraturii Anticorupție. O altă sesizare a fost depusă de Andrei Tranga, proprietarul rețelei „Andys Pizza”, care s-a plâns că a fost arestat ilegal și procurorii ar fi tăinuit mai multe probe care îi demonstrau nevinovăția.

Într-un final, procurorii vor examina doar sesizarea lui Andrei Năstase, cea de inițiere a urmăririi penale.

https://agora.md/videoframe/7648/650

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal