Avocatul lui Șor, Denis Ulanov, revoltat că nu a fost inclus în comisia de anchetă a fraudei bancare: Nu mi s-au prezentat argumente

Avocatul lui Șor, Denis Ulanov, revoltat că nu a fost inclus în comisia de anchetă a fraudei bancare: Nu mi s-au prezentat argumente

Avocatul lui Ilan Șor, Denis Ulanov, deputat în fracțiunea Partidului Șor, e revoltat că nu este acceptat în comisia parlamentară de anchetă a fraudei bancare. După ședința de astăzi a comisiei juridice, numiri și imunități, care a avut loc fără presă, Ulanov a spus că ceilalți deputați l-au refuzat, fără a prezenta argumente. De cealaltă parte, șeful comisiei, Sergiu Litvinenco, spune că Ulanov se află într-un conflict de interese și nu poate fi acceptat în comisie. 

„Astăzi a fost ședința comisiei juridice, nu a fost transmisă online cum a fost ieri, când s-a anunțat că doi deputați ai P. Șor trebuie să facă parte din ea. A început circul, o rușine juridică la comisia juridică. Nu ni se permite să avem reprezentant în comisie. Candidatura mea a fost refuzată din cauza unui așa-zis conflict de interese. Niciun argument în baza acestui conflict de interese nu mi s-a prezentat. Am auzit numai „Nu vrem, nu trebuie, sunteți avocatul lui Șor!” Și ce dacă? Cum interesele mele, ca avocat cu o experiență de 25 de ani, ar putea încurca lucrului comisiei?”, se întreabă Ulanov.

Potrivit avocatului lui Ilan Șor, numele căruia figurează în raportul Kroll în strânsă legătură cu frauda bancară, „această comisie nu are credibilitate”.

Publicitate

„De ce reprezentanții P. Șor nu sunt în comisie? Poate nu le este comod. Dacă pretind la obiectivitate, de ce nu ne oferă șansa să participăm? Oamenii din partid sunt direct acuzați de furt. Iar atunci când vrem să participăm la comisie, ni se interzice”, a mai spus avocatul.

Deputatul Partidului Șor a vorbit și despre comisia parlamentară privind drepturile omului, acolo unde președinția urma să fie deținută de Marina Tauber. „Noaptea a fost elaborat un proiect de lege unde se stipulează că președinția comisiei va fi deținută de Blocul ACUM, iar Marina Tauber poate fi doar membru al prezentei comisii, pe motiv că figurează în raportul Kroll. Iarăși avem întrebări, cum ieri nu se putea acest lucru, iar peste noapte a devenit posibil. Iarăși am fost limitați în drepturile noastre. De ce actuala majoritate parlamentară ne-a lipsit de dreptul de a deține președinția acestei comisii”. Ulanov a anunțat că a solicitat demisia președintei Legislativului, Zinaida Greceanîi, pe motiv că ar figura în raportul Kroll.

La rândul său, președintele comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, spune că Ulanov este într-un conflict direct de interese și nu poate fi parte a comisiei.

De menționat că noiembrie 2015, Denis Ulanov a fost ales în Consiliul de administrare al companiei Klassika Asigurări, ce face parte din imperiul financiar-imobiliar a lui Ilan Șor, se arată într-un articol publicat de www.mold-street.com.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal