Potrivit Meduza, 13 oameni au avut de suferit de pe urma incendiului. O persoană a decedat. Este vorba despre o femeie care muncea în calitate de paznic.

„Staţia şi-a redus puterea la zero, însă nu există vreun risc de întrerupere a electricităţii (livrate) consumatorilor. Alte generatoare de rezervă au fost pornite, iar capacitatea de producţie a centralelor aflate în activitate a fost crescută”, a anunţat societatea exploatantă, Mosenergo.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 11.00 (12.00, ora Moldovei), la un gazoduct care alimentează centrala, în incinta acesteia, fără să provoace pagube instalaţiei propriu-zise, potrivit aceleeaşi surse.

Aproximativ 50 de vehicule de pompieri au fost trimise să lupte împotriva incendiului, în satul Celobitievo, la mai puţin de doi kilometri de Moscova, a anunţat pe Twitter primarul capitalei, Serghei Sobianin.


Centrala termică numărul 27, care funcţionează cu gaze naturale, furnizează electricitate şi încălzire în patru cartiere din nordul şi nord-estul capitalei ruse.

Construită din 1987 şi până în anii 2000, aceasta este cea mai modernă centrală care alimentează Moscova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!