SFS menționează că activitatea de vânzare a produselor alimentare, inclusiv cele de patiserie, reprezintă un risc sporit de încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: Neînregistrarea la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere.

În acest context, SFS se adresează producătorilor de produse de patiserie și alte dulciuri: Să asigure respectarea normelor legale, inclusiv dispunerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar. Totodată, celor care comandă astfel de produse le recomandăm să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!