Agenţi din cadrul serviciilor americane în domeniul imigraţiei urmează să înceapă duminică să aresteze şi să adune familii de imigranţi clandestini, în cadrul politicii radicale a lui Donald Trump, scrie The New York Times (NYT).

Operaţiunea va fi realizată de agenţii din cadrul Immigration and Customs Enforcement (ICE), timp de mai multe zile. Potrivit NYT, agenţii ICE vizează cel puţin 2 mii de imigranţi, a căror expulzare a fost dispusă, dar care se află în continuare în ţară, în mod ilegal.

Membri ai unor familii de imigranţi arestaţi împreună urmează să fie plasaţi în detenţie împreună atunci când acest lucru este posibil, în centre situate în Texas şi Pennsylvania.

Donald Trump anunţa vineri că adunarea unor imigranţi vizaţi urmează să înceapă „destul de curând”. Locatarul Casei Albe a amânat această operaţiune în iunie, după ce data acesteia a fost divulgată în presă.

Donald Trump a facut din lupta împotriva imigrației ilegale una din marcile președinției sale. În primăvara anului 2017, guvernul său a decretat o politică de toleranță zero la frontiera cu Mexicul, care a condus la separarea a sute de familii. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!