„Președintele țării nu are candidat. Sau candidatul PSRM sau candidatul blocului ACUM va fi următorul primar de Chișinău. Important să fie o campanie fără geopolitică și  să nu fie lupta cu tancurile rusești sau cu unioniștii, dar lupta de soluții, cum rezolvăm problemele oamenilor”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Totodată, Dodon susține că cele două formațiuni urmează să semneze un acord în acest sens. 

„Trebuie de semnat un acord între candidații forțelor de dreapta și stânga. Am discutat cu Zinaida Greceanîi și Andrei Năstase. Am văzut deschidere.  Campania este pe 20 octombrie. Probabil vor fi două tururi. Dar acest acord urmează să fie semnat la începutul lunii august. Va fi un acord național, inclusiv la nivel de raioane”, a conchis șeful statului. 

AGORA menționează că alegerile locale generale din Republica Moldova vor avea loc la toamnă. Astfel, primăriile și consiliile locale și raioane își vor alege conducătorii la data de 20 octombrie 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!