„Solicităm audierea ministrului Andrei Năstase pentru a aduce explicații referitor la situația președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, care este forțat să renunțe la funcția pe care o deține. Pe 26 iunie, la 22:00, Sergiu Rapcea a fost sunat de o persoană necunoscută, a fost invitat la o stație peco, fiind intimidat. I s-a spus că reprezintă o structură de forță și că dacă nu vrea să stea la pușcărie, trebuie să-și dea demisia”, a declarat Alexandru Jizdan.

Iar președintele fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, a spus că „nu știa că Rapcea ar avea nevoie de apărare”. „El amenința oamenii, agenții economici care trebuiau să aducă bani, venea la diferite instituții și elibera personal oameni, știu cum presa cetățenii. Aceste probe se află în organele procuraturii. La sigur nu este persoana care trebuie apărată, a avut un comportament inadecvat. Vă spun doar un citat: „Eu sunt persoana care decide totul în Anenii Noi, eu decid cine lucrează și cine trăiește în Anenii Noi”, a declarat socialistul.

„Cu referire la acest individ, care încearcă să se victimizeze, cu toții cunoaștem cum și-a bătut joc de cetățeni, cum a executat toate ordinele partidului. Există imagini video cum acest individ agresa un antreprenor. Promitem acestui individ al PDM – îi vom garanta justiție corectă. Să vină să prezinte toate durerile lui sufletești și justiția își va face treaba. E un individ periculos pentru societate și pentru Anenii Noi”, a adăugat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Alexandru Jizdan a negat însă acuzațiile. „În demersul meu, în cazul reprezentanților dvs, am numit funcția pe care o dețin, fără a cataloga oamenii. Sergiu Rapcea deține funcția de președinte, eu am candidat la Anenii Noi, nu a fost intimidat niciun cetățean din această circumscripție”, a spus el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!