„Noi avem o comisie creată în Parlament. Eu cred că comisia trebuie să decidă cine a fost implicat și organele de drept să ia măsuri față de cei care sunt implicați”, a spus deputatul PDM, Vasile Bîtca.

„Eu nu înclin să am prea mare încredere în ceea ce spune domnul Usatîi, din motivul că a spus de mai multe ori lucruri hazardate. Să le aprobe sau dezaprobe instanțele care au abilitatea”, a menționat vicepreședinta Parlamentului, Monica Babuc.

„Eu habar n-am ce a scris, ce a desenat (n.r. – Renato Usatîi). Este Procuratura, să se clarifice cine este beneficiarul și acela să răspundă”, a declarat democratul Sergiu Sîrbu.

„Eu am auzit multe vorbe, care putem să spunem că sunt adevăruri, dar nu este așa. Haideți să vedem documentele, să vedem ce reprezintă, în ce constau constatările și atunci o să ne expunem”, a comentat deputatul PDM, Vladimir Cebotari.

Amintim că, pe 11 iulie, Renato Usatîi a publicat câteva documente care, potrivit lui, ar fi parte a raportului Kroll. În ele apare și numele fostului președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Mai mult, Renato Usatîi a spus că, potrivit actelor, Plahotniuc ar fi fost beneficiarul final al furtului miliardului, Ilan Șor fiind un administrator al schemei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!