„O să ne reîntâlnim la Bruxeless și doresc să afirm cu certitudine că vom sprijini inițiativele enunțate de domnul ministru Popescu, care presupun eliminarea tarifelor de roaming între Republica Moldova și țările Uniunii Europene. Polonia este unul dintre inițiatorii parteneriatului estic și suntem în sprijinul țării dumneavoastră”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz.

În acelaș timp, ministrul de Externe al Poloniei a ținut să menționeze că ar putea fi simplificată și procedura de preschimbare a permiselor de conducere în Uniunea Europeană. 

„Vom sprijini soluționarea problemei permiselor de conducere. Vom pune accent și pe unele aspecte precum securitatea cibernetică”, a adăugat Czaputowicz.

Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, a venit la Chișinău joi, 12 iulie, în prima sa vizită oficială. 

În prezent, moldovenii plătesc între 6 și 12 lei/minut pentru apelurile în roaming în țările Uniunii Europene, în rețelele Moldtelecom și între 7,50 și 15 lei/minut în rețeaua Orange.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!