„Fiecare persoană are dreptul să aibă, conform legislației, două cetățenii. Nu știu”, a spus deputatul PDM Vasile Bîtca.

„Nu am de unde să cunosc chestii care nu mă privesc pe mine. Ce a visat Alaiba și postează, eu nu știu”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Nu știe dacă Plahotniuc are cetățenie cehă nici fostul vicepreședinte al PDM, Vladimir Cebotari. „Toți noi putem să avem cetățenie cehă, și a SUA, și de care doriți, dacă am trecut procedurile legale. Eu nu cunosc dacă dumnealui a trecut”, a menționat el.

„Prima dată de la dumneavoastră aud”, a spus democratul Nicolae Ciubuc.

Pe 11 iulie, deputatul Dumitru Alaiba a scris că Vlad Plahotniuc ar putea deține cetățenia cehă. „Se pare că înainte de a fi dat jos de la guvernare, Vladimir Plahotniuc era ocupat cu dezvoltarea afacerilor. Pe 4 iunie 2019 încerca să deschidă o firmă nouă în Marea Britanie. Cu pașaport ceh. Nu e nimic ilegal, desigur. Doar că eu unul nu știam despre asta”, a scris el, atașând o captură dintr-un document.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!