„Victor Barbăneagră va veni din România. Va veni și Igor Corman și Angela Susanu. Barbăneagră ne-a dat informații importante, vine cu acte anexate. El spune că mai devreme s-a făcut tot posibilul ca el să apară țap ispășitor în această istorie. El susține că are dovezi pentru a demonstra contrariul. Comisia are foarte multe întrebări, să aflăm cum se luau deciziile, care a fost rolul BNM, Ministerului Economiei, a deputaților”, a spus Slusari.

Vicrepreședintele Parlamentului a spus că speră la discuții productive. „Până acum toate persoanele care au venit la audieri, ne-au furnizat informații importante însoțite de acte”.

Slusari a mai punctat că astăzi comisia nu-l va audia pe Renato Usatîi, după ce acesta a prezentat acte care ar fi extrase din raportul Kroll 2.

„Depinde cât de repede va prezenta documentele la Parlament. E un document de importanță majoră, trebuie să verificăm dacă el corespunde raportului Kroll. Vom verifica în foarte scurt timp, nu va dura săptămâni, dar nu cred că o vom face azi. Dacă este document autentic, decidem referitor la publicare și audiere. Ar fi bine ca Usatîi să indice de unde are actele”, a spus Slusari.

În august 2015, fostul viceministru al finanțelor, Victor Barbăneagră a fost citat și audiat de către procurorii anticorupție cu privire la fraudele din sectorul financiar-bancar

În perioadă în care s-a produs frauda bancară, Igor Corman era președinte a Parlamentului.

Citește și: Cine sunt funcționarii care au primit statut de bănuit în dosarul BEM

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!