Valoarea sechestrelor aplicate pe bunurile controlate de Finpar Invest este estimată la peste 700 de milioane de lei. Printre bunurile sechestrate de procurori se numără hotelul Nobil și studiourile General Media Group. Anterior, când ARBI a emis un comunicat de presă despre valoarea bunurilor pe care a aplicat sechestru în ultima săptămână, și Mold-Street a scris că ar putea fi vorba despre proprietățile lui Plahotniuc.

Într-un final, informația a fost confirmată pentru ZdG de către purtătoarea de cuvânt a CNA. Aceasta a fost deja comentată de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Cel mai probabil, această companie - Finpar Invest SRL ÎCS - apare și în lista beneficiarilor din raportul Kroll 2, informație încă ascunsă de procurorii lui Plahotniuc de la Procuratura Anticorupție. Dacă este așa, atunci avem toate temeiurile să concluzionăm, deja aproape oficial, că Plahotniuc este unul dintre beneficiarii „furtului miliardului””, a scris șeful comisiei juridice în Parlament, Sergiu Litvinenco.

Finpar Invest SRL ÎCS se numără printre companiile vizate în Raportul Kroll 2 drept afiliate fostului șef al PDM, Vlad Plahotniuc. Acest lucru a devenit cunoscut după ce liderul PN, Renato Usatîi, a anunțat că deține Raportul Kroll 2 integral și a publicat fragmente din document, unde în premieră apare numele lui Vlad Plahotniuc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!