Deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat că până vineri, 12 iulie s-au înregistrat zece candidați. Deputatul spune că în termen de trei zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor, Comisia juridică, numiri și imunități, în ședință înschisă, va examina dosarele și va decide cu privire la admiterea la concurs. „Am convocat pentru luni, 15 iulie, la ora 11:00, Comisia juridică, numiri și imunități în ședință pentru a decide cine din cei 10 candidați vor fi admiși la concurs”, a mai scris Sergiu Litvinenco pe facebook.

Potrivit Regulamentului cu privire la desfășurarea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Centrului Național Anticorupție, CV-urile și Conceptul de management și dezvoltare instituțională a CNA se plasează pe pagina web a Parlamentului imediat după decizia comisiei privind admiterea la concurs.

Prin urmare, imediat după finalizarea ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități de luni se vor publica și dosarele pretendenților la șefia Centrului Național Anticorupție.

Funcția de director al CNA a devenit vacantă din data de 8 iunie 2019, atunci când fostul șef, Bogdan Zumbreanu, a fost demis prin votul majorității parlamentare. Acesta a revenit la funcția lui anterioară, cea de șef al Direcției Urmărire Penală din cadrul CNA. Peste o lună, la 8 iulie, Zumbreanu a anunțat că pleacă definitiv din cadrul instituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!