Noile unități de transport fac parte din lotul de 17 troleibuze achiziționate în anul 2019 de la uzina „Belkommunmash” din Minsk, Belarus, inclusiv 10 vehicule de timp standart, 5 – cu propulsie autonomă și 2 - articulate. Unitățile noi sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, 4 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători. Troleibuzele articulate vor fi livrate în septembrie.

În anul 2019, pentru achiziționarea troleibuzelor noi, Primăria Chișinău a alocat 72 de milioane de lei. 

Pe parcursul ultimilor opt ani, la Chișinău se realizează asamblarea troleibuzelor pe baza utilajelor în completare produse de „Belkommunmash”. Până acum au fost achiziționate 247 de troleibuze de producție belorusă, inclusiv asamblate în cadrul RTEC - 145 de unități, dintre care 30 de troleibuze sunt cu propulsie autonomă.

Unitățile de transport au fost cumpărate datorită suportului financiar oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul de Investiții pentru Vecinătate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!