Potrivit reprezentatului taberei din Sergheevka, printre cei 226 de copii cazați acolo nu sunt copii moldoveni. Rezultatele investigațiilor efectuate în tabără ar fi arătat că totul este în regulă la bucătărie, iar copiii ar fi putut lua microbul din apa de mare.

Potrivit informației Centrului de Laborator Regional Odesa din 12 iulie, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harcov. Baza de odihnă „Medic-2” aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Potrivit instituției, tabăra este dată în folosință din anul 2008 și este gestionată de autoritățile locale din Ucraina. Universitatea de Medicină mai anunță, printr-un comunicat de presă, că nu este responsabilă de activitatea acestei tabere. 

Amintim că 46 de copii din tabăra „Medic 2” au fost internați în spital zilele trecute, fiind diagnosticați cu „enterocolită”. Autoritățile ucrainene au inițiat un proces penal pe acest caz și urmează să investigheze cine se face vinovat de intoxicarea în masă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!