Primăria Chișinău spune că pe șantier sunt în desfășurare lucrările de amenajare a trotuarului de pe strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Alexei Șciusev și Mihail Kogălniceanu. În același timp, pe tronsonul menționat au fost trasate cablurile electrice pentru iluminarea edificiilor, iar în paralel sunt executate lucrări de montare a fundației pentru pilonii de iluminat decorativ nocturn.

Conform proiectului, circa trei mii de metri pătrați de trotuare vor fi amenajate în pavaj cu suprafața de granit, iar pe întreg perimetrul vor fi instalați 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale.

Totodată, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi iluminată decorativ cu 64 de corpuri de iluminat.

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric este de aproximativ trei milioane de lei. Banii sunt prevăzuți în bugetului municipal pentru anul 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!