„Este vorba de un acord de neagresiune în campania electorală, cum e și firesc, atât timp cât avem o majoritate parlamentară. Ar fi nefiresc ca în cadrul alegerilor locale să existe atacuri la persoană, așa cum se întâmplă des în campaniile electorale. De aceea, e normal și e de bun simț să existe un asemenea acord de neagresiune”, a declarat Mihail Popșoi.

Declarația vine după ce atât președintele Igor Dodon, cât și Maia Sandu au vorbit despre semnarea unui acord pentru alegerile locale din 2019.

„Cu siguranță (n.r. – nu vom coordona candidații). Va exista o concurență sănătoasă, o concurență de idei, o concurență de platforme electorale, între candidați, fie că e vorba de primari, consilii raionale, doar că ne dorim ca această concurență să fie în limita bunului simț și în limita normelor democratice europene”, a menționat vicepreședintele PAS.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie. Cu 60 de zile înainte de scrutin, adică pe 20 august, Comisia Electorală Centrală va da startul înregistrării candidaților.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!