„Încercarea de corupere a mea a fost în 2015, imediat după ce eu am regretat foarte mult că la acel moment nu am dus până la capăt și nu am susținut candidatura Maiei Sandu la funcția de prim-ministru. Imediat după refuzul ei, noi am înaintat altă candidatură – Valeriu Streleț. Cu câteva zile înainte de asta m-am întâlnit cu o persoană care mi-a spus că ar fi de dorit să ies din rândurile fracțiunii și partidului, să devin un deputat independent, să nu ader la o altă majoritate”, a declarat Chiril Lucinschi.

În schimbul acestui serviciu i s-ar fi propus o sumă impunătoare de bani. „2,5 milioane de dolari sau euro. Cifra m-a șocat. Mi-a spus că această sumă o să fie adusă în cash. Asta m-a șocat, pentru că nu pot să înțeleg cum în RM o să poți să aduni o astfel de sumă cash, în valută. Apoi am înțeles că asta a fost o diversiune politică pentru a reformata conducerea Guvernului, trebuia să vină în fruntea Guvernului un reprezentant PDM, asta era dorința lor. Au vrut să declanșeze această criză încă atunci”, a mai spus el.

Potrivit lui, după ce a anunțat că refuză oferta, s-a trezit cu un raport scris de Centrul Național Anticorupție, în baza căruia Procuratura Anticorupție a pornit un dosar penal.

Amintim că mai mulți deputați din PLDM și din PCRM și-au părăsit fracțiunile parlamentare, ca, ulterior, să adrese la PDM. Deși, anterior, au existat mai multe acuzații, precum că aceștia ar fi fost cumpărați, democrații au negat acest lucru.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!