Vlad Plahotniuc a apelat la biroul de avocați „Efrim, Roșca și Asociații”, unde activează fostul ministru al Justiției din timpul guvernării PLDM, Oleg Efrim. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a casei de avocatură.

Potrivit celor anunțate de avocați, Plahotniuc pune la îndoială autenticitatea materialelor publicate de Usatîi, susține că nu are nicio implicare în furtul bancar și că documentele respective ar fi „doar o manipulare prin care se încearcă deturnarea anchetei de la beneficiarii reali”.

„Este puțin probabil ca o companie de talia Kroll să fi elaborat astfel de presupuneri în baza articolelor de presă sau în baza unor așa-zise informații confidențiale, care însă nu se pun la dispoziția anchetatorilor. În cazul în care se va dovedi că raportul este autentic, Vlad Plahotniuc este pregătit să demonstreze cât de inepte sunt legăturile care se fac în mod forțat și total eronat cu el, și este gata să probeze fiecare afirmație în parte”, se arată în mesajul casei de avocatură.

Amintim că Renato Usatîi a publicat mai multe documente care ar fi partea a doua și a treia a raportului Kroll. Potrivit lor, beneficiarul furtului ar fi fost Vlad Plahotniuc, iar Ilan Șor – administratorul schemelor. Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară a anunțat că va analiza autenticitatea materialelor publicate.

Fostul procuror general, Eduard Harunjen, a confirmat că firme afiliate lui Vlad Plahotniuc figurează în raportul Kroll 2.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!