„Am avut audieri foarte utile. Principala persoană care a venit, datorită presei, e Victor Barbăneagră. Ne-a prezentat informație foarte utilă despre concursul de selectare a investitorului pentru BEM, când statul a pierdut controlul asupra băncii. Ne-a prezentat o corespondență care până atunci era necunoscută”, a spus Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului a precizat că fostul șef al Legislativului în perioada fraudei, Igor Corman, nu s-a prezentat la comisie.

„Îl invităm încă o dată pentru mâine. E invitat și domnul Viorel Bârcă, fostul președinte BEM și domnul Victor Bodiu, care a fost în consiliul de administrare. Cred că în câteva săptămâni finalizăm audierile. În curând vom audia persoane implicate la cel mai înalt nivel: deputați, fosta conducere BNM, Iurie Leancă. Sunt oameni care au luat decizii sau nu le-au luat când trebuia de acționat. În august vom pregăti un raport cronologic, începând cu anul 2011”, a promis Slusari.

Amintim că fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bârcă, a fost și primul martor al apărării în dosarul omului de afaceri, Veaceslav Platon. Bârcă a fost audiat în calitate de martor al acuzării și în dosarul fostului premier Vlad Filat.

Victor Bodiu, la rândul său, apare în autodenunțul lui Ilan Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!