Conflictul armat de pe Nistru, ilustrat într-un „Album de război”. Iată când va apărea acesta

Conflictul armat de pe Nistru, ilustrat într-un „Album de război”. Iată când va apărea acesta

96 de fotografii care ilustrează conflictul armat de pe Nistru (martie – iunie 1992), semnate de jurnalistul Nicolae Pojoga, vor fi aranjate într-un „Album de război”. Imaginile reprezintă o parte din fototografiile care au figurat la timpul respectiv în presa locală și cea de peste hotarele Republicii Moldova. Lansarea acestuia va avea loc pe 18 iulie crt, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126), Chișinău.  

Publicitate

Pe 18 iulie, la ora 18:15 va avea loc lansarea volumului „Album de război”, de Nicolae Pojoga, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și reprezintă seria de fotografii oficiale în presa națională și nu doar, din acea perioadă.

Album de război acoperă doar parțial evenimentele dramatice care au avut loc atât în zona de conflict, cât și în alte locuri-cheie legate, într-un fel sau altul de narativul pseudocronologic al expunerii. Fotografiile sunt însoțite de un text minimal, însumând doar locul și data evenimentului, unele dintre acestea fiind restabilite după copii din ziare. Lansarea va fi susținută și de o sesiune de autografe, iar albumul va avea un preț promoțional în ziua lansării.

„Așa cum se va vedea la deschiderea acestei remarcabile colecții de fotografii care documentează războiul civil din Republica Moldova în 1992, Nicolae Pojoga manifestă o sensibilitate unică în relatarea dură a mărturiilor de pe front. El este un jurnalist hotărât și insistent, care reușește totuși să-și facă datoria cu inima și compasiunea unui mare poet”, spune Tyrone Shaw, profesor, autor al cărții „Bastard Republic: Encounters Along the Tattered Edge of Fallen Empire”.

...

Autorul are la activ expoziţii personale şi de grup la Sibiu, Bucureşti, Iași, Chişinău, Moscova, New York. Este conducător și trainer a peste 30 de seminare, proiecte, tabere de creație în domeniul jurnalismului și fotojurnalismului social, curator, președinte și membru al juriului la multiple expoziții, concursuri și festivaluri de fotografie. În prezent – președinte al Asociației pentru Fotografie Documentară A-DOF și trainer în cadrul Școlii de Studii Avansate în Jurnalism.

Album de război, de Nicolae Pojoga, (C(art)ier). 112 pag. Preț: 199MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

Intră în cărți pe www.cartier.md

Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier și pe pagina de Facebook.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal