Ambasadorul României în Republica Moldova a descris etapele de lucru de pe șantier: „Finalizarea împrăștierei și nivelarea primului strat de piatră spartă, pe toată suprafața; ultimele lucrări de amenajare a organizării de șantier; (...) Tohatin Decopertare sol fertil. Petricani - lucrări de terasare sub fundații și zid de sprijin. Ghidighici: Lucrări de terasare sub fundații și zid de sprijin. (...) Tronsonul I: Armare placă de sol amplasată pe geo textil – 50%. Tronsonul II: Umplutură cu sol prin compactare a golurilor între grinzi și fundații – 100%. Tronsonul III: Demontarea cofrajelor grinzi fundații”, a scris Daniel Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a spus la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că partea română este ferm hotărâtă să-și exercite angajamentele asumate prin semnarea contractelor privind construcția conductei de gaz Iași-Ungheni. Daniel Ioniță nu a putut oferi atunci un termen de finalizare a lucrărilor, dar a auzit că gazoductul va fi gata în martie 2021. 

Compania românească Transgaz a anunțat în aprilie 2019 că a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chișinău, iar lucrările vor începe în luna mai 2019. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că până în anul 2020 va fi finalizată construcția gazoductului Iași-Ungheni. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!