UPDATE 18:33 Potrivit unei liste publicate de Ziarul de Gardă, fosta șefă-adjunctă a CNA, Cristina Țărnă, se numără printre pretendenții la șefia instituției. Într-o postare de Facebook, Cristina Țărnă se arată dezamăgită de faptul că Comisia juridică din Parlament a decis să prelungească termenul pentru depunerea dosarelor.

Știrea inițială:

Deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat că dosarele pentru concurs pot fi expediate prin poștă sau prin e-mail: cristina.rotari@parlament.md, iar acesta trebuie să conțină, pe lângă tradiționala scrisoare de motivare; copia diplomelor (...), conceptul de management și dezvoltare instituțională a CNA.

„Copiile documentelor prezentate de candidați trebuie autentificate notarial sau vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor. În situaţia în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor prezentate de către candidați autentificate notarial sau prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor se prezintă la data concursului sub sancţiunea respingerii dosarului de concurs”, a scris Sergiu Litvinenco pe facebook.

Deputatul ACUM Sergiu Litvinenco, a spus pentru AGORA că au extins termenul de înscriere pentru concurs, deoarece în această perioadă „poate își manifestă interesul și alte persoane”. 

Vezi și: Sîrbu, despre extinderea concursului pentru șefia CNA: „Candidatul de compromis nu a reușit să depună dosarul”

Funcția de director al CNA a devenit vacantă din  8 iunie 2019, atunci când fostul șef, Bogdan Zumbreanu, a fost demis prin votul majorității parlamentare. Zumbreanu a revenit la funcția lui anterioară, cea de șef al Direcției Urmărire Penală din cadrul CNA. Peste o lună, la 8 iulie, Zumbreanu a anunțat că pleacă definitiv din cadrul instituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!