Postul de radio privat, denumit Samaa, transmite emisiuni politice, religioase, sociale şi de entertainment din provincia Ghazni din 2013.

La acest post lucrează 13 persoane, inclusiv trei prezentatoare.

Directorul postului de radio, Ramez Azimi, a declarat că a primit avertizări scrise şi telefonice de la comandanţii talibani din zonă pentru a nu mai angaja femei.

„Talibanii au venit şi la mine acasă şi m-au ameninţat”, a afirmat Azimi. El a adăugat că aceste ameninţări l-au forţat să suspende transmisiunile.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat că un comandant taliban s-ar afla în spatele ameninţărilor. „Încercăm să aflăm detalii”, a afirmat el.

Talibanii susţin că mulţi oameni se identifică, în mod fals, ca fiind talibani.

Mai multe districte din Ghazni se află sub controlul talibanilor. Militanţii controlează în jur de jumătate din Afganistan şi şi-au intensificat atacurile recent în ciuda eforturilor de a se ajunge la un acord de pace.

Talibanii au controlat cea mai mare parte a Afganistanului între 1996 şi 2001.

Sub conducerea talibanilor, femeile nu aveau voie să lucreze sau să meargă la şcoală. Însă talibanii, recent, au încercat să şteargă această imagine şi să garanteze drepturile femeilor.

Într-un comunicat recent, ei au afirmat că Islamul oferă femeilor dreptul proprietate, moştenire, educaţie, loc de muncă, alegerea unui soţ, securitate şi bunăstare.

Însă talibanii au denunţat „aşa-zişii activişti pentru drepturile femeilor” care încurajează femeile să nu respecte obiceiurile afgane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!