Potrivit cercetării, 68% din moldoveni consideră că relațiile cu Uniunea Europeană sunt bune, iar mai mult de jumătate dintre cetățeni, au o imagine pozitivă despre UE, în timp ce 33% au o imagine neutră despre aceasta și numai 10% au o imagine negativă.  

Sondajul relevă că prosperitate economică (82%), drepturile omului (79%) și libertatea de exprimare (78%) sunt valorile pe care moldovenii le asociază cel mai mult cu Uniunea Europeană.


Întrebați dacă Uniunea Europeană oferă sprijin financiar R. Moldova, 85% din respondenți au răspuns afirmativ, iar 53% spun că sprijinul a fost eficient.


Datele întregului sondaj pot fi consultate aici.

Proiectul Vecinii UE Est, în colaborare cu ACT LLC, desfășoară anual sondaje de opinie în cele șase țări ale Parteneriatului Estic al UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina). În Republica Moldova au fost intervievate 1000 de persoane prin intermediul interviurilor față-n-față.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!