„Cred că vom avea alegeri anticipate. Nu putem spune când vor avea loc. Știu cât de îndelungat se construiesc instituțiile statului. Totodată, consider că timp de câteva luni le putem curăța, apoi cel puțin câteva luni e nevoie ca acolo să se afle oameni care să înceapă să reformeze sistemul din interior, pentru că asta vrem. Aș vrea ca această guvernare să țină cel puțin un an”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă de la Kiev.


Precizăm că Maia Sandu s-a aflat într-o vizită oficială la Kiev, unde a avut o întrevedere cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Vizita prim-ministrei la Kiev este cea de-a treia sa vizită oficială, după cele de la București și Bruxelles.

Amintim că alianța temporară dintre blocul ACUM și Partidului Socialiștilor a început din data de 8 iunie curent, atunci când deputații celor două forțe politice au votat președintele Parlamentului și au învestit noul Guvern.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!