„De exemplu, i-au adus lui Plahotniuc o înregistrare despre un politician, important pentru ca Plahotniuc să afle. Mai întâi asculta Plahotniuc. Al doilea om nu e Harunjen sau Iaralov, ci șamanii - el și ea. Eu nu glumesc. Erau oameni care decideau destinele oamenilor. Ei pe sine nu se numeau șamani, ci psihologi.

Ce făceau ei? De exemplu stăteau Iaralov, Costea Botnari, guvernatorul Băncii Naționale și niște oameni de afaceri și discută un subiect, nu conteză care - contrabanda, o viitoare coaliție sau campanie electorală. [...] De exemplu, Iaralov îi propune lui Plahotniuc o versiune, Botnari alta. Omul din colț pune plusuri, minusurile. Oamenii pleacă, iar el îi spune lui Plahotniuc cine are dreptate și cine nu”, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit fostului primar de Bălți, Plahotniuc era dependent de „șaman”, iar de dispoziția acestuia depindeau sorțile oamenilor.

„Asta ușor se verifică. Asta e groaznic, când omul se află sub controlul acestui „șaman”, a mai spus Usatîi, care nu a vrut să le divulge numele pentru a „nu strica o combinație” care ar urma să aibă loc în următoarele zile.

Vezi și: Slusari, despre porumbelul trimis de Usatîi cu pagini care ar fi din raportul Kroll: Nici hulub n-a ajuns, nici cioroi. Nicio pasăre nu a venit

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!