„Această perioadă a schimbat tot, eu pot să spun că sunt alt om. În primul rând, eu nu mai gândesc în termen scurt, la mine gândurile sunt în timp și ceea ce am eu ca prioritate vizează eliberarea mea. După eliberare, pasul doi este reabilitarea. Numele pe care-l port nu este doar al meu. Este al copiilor mei, al părinților mei. Și cu siguranță atunci când urmează să mă apuc de ceea ce am de făcut, o voi face-o cu o cu totul altă abordare”, a declarat Filat. 

Ex-premierul a fost întrebat dacă politica se regăsește printre lucrurile pe care vrea să le facă după eliberare.

„Nu cred. În modul direct – nu, dar aș vrea ca experiența și cunoștințele mele în domeniu să poată fi utile pentru cei care ar dori. Consultare politică, dacă cineva ar dori, în niciun caz impusă”, a punctat Vlad Filat. 

Citește și: „Dacă n-o făceam eu, o făceai tu”. Filat povestește în detalii vizita lui Plahotniuc în detenție (VIDEO)

Filat, despre cea mai mare greșeală pe care a comis-o și regretele pe care le are (VIDEO)
Amintim că fostul premier Vlad Filat a fost arestat pe 15 octombrie 2015, din sala plenului Parlamentului, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.  Fostul premier a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență urmare a unui denunț al lui Ilan Şor, principalul figurant în raportul Kroll privind frauda din sistemul bancar. Din ianuarie, Filat este cercetat într-un alt dosar penal în care e acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari prin intermediul unor firme afiliate fostului său Partid Liberal Democrat și al unei firme de consultanță politică din Statele Unite. Şi în acest caz Filat pledează nevinovat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!