Transplantul de păr: 8 răspunsuri detaliate de la chirurgul plastician Iulian Balan

Transplantul de păr: 8 răspunsuri detaliate de la chirurgul plastician Iulian Balan

Medicina modernă a evoluat substanțial în ultima perioadă, astfel că lipsa părului sau căderea lui excesivă nu mai sunt probleme de nerezolvat. Una dintre cele mai eficiente metode pentru transplantul de păr este extracţia unităţii foliculare (EUF) – terapie ce ajută persoanele care suferă de căderea părului (alopecie) să-și recapete expresivitatea feţei, aspectul estetic al chipului și încrederea în sine. La toate întrebările legate de această procedură ne-a răspuns Iulian Balan, Dr. chirurg plastician în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

Transplant fără cicatrici

„Avantajul metodei EUF este că pacientul are parte de o recuperare rapidă și fără cicatrici, căpătând un aspect estetic superior. După transplant, zona donatoare se recuperează deschis, fără pansamente, iar părul transplantat ulterior poate fi tratat în mod obișnuit – coafat, vopsit etc. Procedura în sine presupune colectarea părului din spatele capului și inserarea acestuia în altă zonă. Trebuie să menționez că EUF este o tehnică minim invazivă, efectuată cu anestezie locală, fără spitalizare. Utilizând un ac de mici dimensiuni, fiecare folicul de păr este colectat separat, fără a-i fi afectată structura”, explică medicul chirurg.

Publicitate
...

Recuperarea – 1 zi

Transplantul de păr nu necesită o perioadă de recuperare specială sau îndelungată. Pacientul poate reveni la activităţile de rutină chiar în următoarea zi. Procedura nu lasă cicatrici, iar semnele în zona donatoare vor dispărea în totalitate după 10-15 zile. Deci perioada vacanțelor de vară este una tocmai propice pentru a recurge la acest tratament”, recomandă medicul.

Aprecierea rezultatelor – 1 an!

„Efectuăm transplantul de păr pe cap, barbă şi sprâncene. În funcţie de suprafaţa zonei de transplant, procedura EUF poate fi realizată într-o singură ședință (de la 3 până la 6 ore) sau în două ședinţe cu interval de câteva luni. Asigurăm pacienții că firele de păr transplantate își păstrează caracteristicile naturale și vor crește normal în zona receptoare, peste aproximativ 4-6 luni, iar rezultatele definitive pot fi apreciate peste aproximativ un an”.

...

Transplantul de păr și donatorii

„Foarte multe mituri circulă în societate despre transplantul de păr, iar menirea doctorilor este inclusiv să informeze corect. Foliculii care vor fi transplantați sunt extrași doar de la ceafa pacientului, deci nu este nevoie de donatori și nu se ia păr, de obicei, din alte zone. Nu există restricții de anotimp, transplantul de păr poate fi efectuat oricând în timpul anului, atât în perioada foarte caldă, cât și în cea foarte rece (desigur cu respectarea recomandărilor specifice de îngrijire postoperatorie)”, spune Iulian Balan.

Există totuși restricții?

„De știut că părul poate fi transplantat nu doar pe scalp, se practică și proceduri de restaurare a bărbii sau a sprâncenelor prin aceeași metodă. În special în cazul sprâncenelor sunt multe femei care apelează la procedura respectivă. În general transplantul de păr este o procedură dedicată atât bărbaților, cât și femeilor. Probabil cea mai importantă restricție este legată de zonele anterior traumate, cu cicatrici sau arsuri etc. Pe acestea nu poate fi efectuat transplantul”, mai declară specialistul.

Un detaliu important de știut

„Părul transplantat va cădea peste câteva săptămâni după procedură. Nu vă speriați! Foliculii rămân și, odată ce încep să crească din nou, firele vor rămâne în același loc și pot fi tratate ca părul obișnuit, fără vreo restricție. Nimeni nu-și va da seama că ai făcut această procedură, întrucât rezultatele transplantului de păr prin metoda EUF sunt extrem de naturale”, ne asigură chirurgul plastician.

La ce să atragem atenția?

„Pentru mai multă transparenţă, la Medpark chiar de la prima consultație fiecare pacient este informat despre toate detaliile legate de transplant: numărul firelor de păr ce urmează a fi implantate, ce analize sunt necesare, preţul intervenţiei, cum să se pregătească de procedură EUF şi să obţină o programare instant. Asigurați-vă că sunteți pe mâinile unei echipe profesioniste, cu experiență vastă în domeniu, acreditată internațional – aspecte foarte importante în acest domeniu. Recunoaștere la nivel mondial a siguranței și calității actului medical vă oferă garanții suplimentare că totul va decurge așa cum vă așteptați. De menționat că echipa de specialiști Medpark este din Istanbul, Turcia ”, mai precizează Dr. Balan.

...

Există și tratamente mai puțin invazive?

„Dacă plângerea pacientului este de cădere a părului – o problemă cu care se confruntă mai mult femeile, după o analiză și consultație a specialistului, i se poate recomanda tratamentul injectabil local – mezoterapia. Procedura efectuată pielii scalpului este un tratament nechirurgical cu eficiență dovedită în majoritatea cazurilor de cădere a părului. Aceasta presupune introducerea substanțelor biologic active (SBA) în profunzimea dermei, la nivelul foliculilor piloși și plexurilor vasculare. Aceste substanțe stimulează practic toate căile de sinteză biochimică intracelulare și duc la creșterea naturală a părului”, mai spune chirurgul plastician în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

...

Programările la dr. Iulian Balan pot fi efectuate la tel. 022 40 00 40 (disponibil 24/24) sau în Chat pe site www.medpark.md.

Consultația pentru transplantul de păr este gratuită.

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal