*Acest material este sponsorizat

Transplantul de păr: 8 răspunsuri detaliate de la chirurgul plastician Iulian Balan

Transplantul de păr: 8 răspunsuri detaliate de la chirurgul plastician Iulian Balan

Medicina modernă a evoluat substanțial în ultima perioadă, astfel că lipsa părului sau căderea lui excesivă nu mai sunt probleme de nerezolvat. Una dintre cele mai eficiente metode pentru transplantul de păr este extracţia unităţii foliculare (EUF) – terapie ce ajută persoanele care suferă de căderea părului (alopecie) să-și recapete expresivitatea feţei, aspectul estetic al chipului și încrederea în sine. La toate întrebările legate de această procedură ne-a răspuns Iulian Balan, Dr. chirurg plastician în cadrul Spitalului Internațional Medpark.

Transplant fără cicatrici

„Avantajul metodei EUF este că pacientul are parte de o recuperare rapidă și fără cicatrici, căpătând un aspect estetic superior. După transplant, zona donatoare se recuperează deschis, fără pansamente, iar părul transplantat ulterior poate fi tratat în mod obișnuit – coafat, vopsit etc. Procedura în sine presupune colectarea părului din spatele capului și inserarea acestuia în altă zonă. Trebuie să menționez că EUF este o tehnică minim invazivă, efectuată cu anestezie locală, fără spitalizare. Utilizând un ac de mici dimensiuni, fiecare folicul de păr este colectat separat, fără a-i fi afectată structura”, explică medicul chirurg.

Recuperarea – 1 zi


Transplantul de păr nu necesită o perioadă de recuperare specială sau îndelungată. Pacientul poate reveni la activităţile de rutină chiar în următoarea zi. Procedura nu lasă cicatrici, iar semnele în zona donatoare vor dispărea în totalitate după 10-15 zile. Deci perioada vacanțelor de vară este una tocmai propice pentru a recurge la acest tratament”, recomandă medicul.

Aprecierea rezultatelor – 1 an!

„Efectuăm transplantul de păr pe cap, barbă şi sprâncene. În funcţie de suprafaţa zonei de transplant, procedura EUF poate fi realizată într-o singură ședință (de la 3 până la 6 ore) sau în două ședinţe cu interval de câteva luni. Asigurăm pacienții că firele de păr transplantate își păstrează caracteristicile naturale și vor crește normal în zona receptoare, peste aproximativ 4-6 luni, iar rezultatele definitive pot fi apreciate peste aproximativ un an”.

Transplantul de păr și donatorii

„Foarte multe mituri circulă în societate despre transplantul de păr, iar menirea doctorilor este inclusiv să informeze corect. Foliculii care vor fi transplantați sunt extrași doar de la ceafa pacientului, deci nu este nevoie de donatori și nu se ia păr, de obicei, din alte zone. Nu există restricții de anotimp, transplantul de păr poate fi efectuat oricând în timpul anului, atât în perioada foarte caldă, cât și în cea foarte rece (desigur cu respectarea recomandărilor specifice de îngrijire postoperatorie)”, spune Iulian Balan.

 Există totuși restricții?

„De știut că părul poate fi transplantat nu doar pe scalp, se practică și proceduri de restaurare a bărbii sau a sprâncenelor prin aceeași metodă. În special în cazul sprâncenelor sunt multe femei care apelează la procedura respectivă. În general transplantul de păr este o procedură dedicată atât bărbaților, cât și femeilor. Probabil cea mai importantă restricție este legată de zonele anterior traumate, cu cicatrici sau arsuri etc. Pe acestea nu poate fi efectuat transplantul”, mai declară specialistul.

Un detaliu important de știut

„Părul transplantat va cădea peste câteva săptămâni după procedură. Nu vă speriați! Foliculii rămân și, odată ce încep să crească din nou, firele vor rămâne în același loc și pot fi tratate ca părul obișnuit, fără vreo restricție. Nimeni nu-și va da seama că ai făcut această procedură, întrucât rezultatele transplantului de păr prin metoda EUF sunt extrem de naturale”, ne asigură chirurgul plastician.

La ce să atragem atenția?

„Pentru mai multă transparenţă, la Medpark chiar de la prima consultație fiecare pacient este informat despre toate detaliile legate de transplant: numărul firelor de păr ce urmează a fi implantate, ce analize sunt necesare, preţul intervenţiei, cum să se pregătească de procedură EUF şi să obţină o programare instant. Asigurați-vă că sunteți pe mâinile unei echipe profesioniste, cu experiență vastă în domeniu, acreditată internațional – aspecte foarte importante în acest domeniu. Recunoaștere la nivel mondial a siguranței și calității actului medical vă oferă garanții suplimentare că totul va decurge așa cum vă așteptați. De menționat că echipa de specialiști Medpark este din Istanbul, Turcia ”, mai precizează Dr. Balan.


 Există și tratamente mai puțin invazive?

„Dacă plângerea pacientului este de cădere a părului – o problemă cu care se confruntă mai mult femeile, după o analiză și consultație a specialistului, i se poate recomanda tratamentul injectabil local – mezoterapia. Procedura efectuată pielii scalpului este un tratament nechirurgical cu eficiență dovedită în majoritatea cazurilor de cădere a părului. Aceasta presupune introducerea substanțelor biologic active (SBA) în profunzimea dermei, la nivelul foliculilor piloși și plexurilor vasculare. Aceste substanțe stimulează practic toate căile de sinteză biochimică intracelulare și duc la creșterea naturală a părului”, mai spune chirurgul plastician în cadrul Spitalului Internațional Medpark.Programările la dr. Iulian Balan pot fi efectuate la tel. 022 40 00 40 (disponibil 24/24) sau în Chat pe site www.medpark.md.

Consultația pentru transplantul de păr este gratuită.

 


P.

P.

Vezi și aceste știri
Accident rutier în fața sediului CNA: La volanul unei mașini ar fi Veaceslav Platon, fapt încă neconfirmat de poliție (VIDEO)

Accident rutier în fața sediului CNA: La volanul unei mașini ar fi Veaceslav Platon, fapt încă neconfirmat de poliție (VIDEO)

Un depozit din Bălți, cuprins de flăcări: Circa 200 de metri ai construcției, mistuiți de foc

Un depozit din Bălți, cuprins de flăcări: Circa 200 de metri ai construcției, mistuiți de foc

Pandemia afectează comerțul extern al R. Moldova: Exporturile au scăzut cu 15,4% în primele cinci luni, față de aceeași perioadă 2019

Pandemia afectează comerțul extern al R. Moldova: Exporturile au scăzut cu 15,4% în primele cinci luni, față de aceeași perioadă 2019

Advertoriale
Mașină americană la un preț bun? O companie de la noi oferă servicii performante în domeniul selecției și livrării autovehiculelor de la licitațiile din SUA (VIDEO)

Mașină americană la un preț bun? O companie de la noi oferă servicii performante în domeniul selecției și livrării autovehiculelor de la licitațiile din SUA (VIDEO)

STAR Card - mai mult decât un card de cumpărături. Tot ce trebuie să știi despre STAR Card by Victoriabank

STAR Card - mai mult decât un card de cumpărături. Tot ce trebuie să știi despre STAR Card by Victoriabank

Alfabetizarea Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general, susținută de Fundația Orange Moldova

Alfabetizarea Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general, susținută de Fundația Orange Moldova

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Gheorghe Cavcaliuc, LIVE în studioul AGORA
  Gheorghe Cavcaliuc, LIVE în studioul AGORA
 • Oameni ca tine: Boris Lebediuc, moldoveanul care cântă la clapele destinului (VIDEO, FOTO)
 • PlayGround cu Vitalie Tarlev: Tehnologia 5G în Moldova și planurile operatorilor telecom
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: „Alo, angajați? Da, ne angajăm răspunderea!” Ce se întâmplă zilele astea în Parlament și de ce asta seamănă cu telefonul stricat?
 • Oameni ca tine: Inna Polișciuc, tânăra care își petrece viața în căutarea cadrului perfect (FOTO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Cât de mult a transformat-o sarcina pe Katy Perry. Așa arată vedeta înainte să nască (Foto) 
 • Brodează ii, tablouri și broșe, iar 9 trepte din fața blocului o țin captivă în casă. De...
Cele mai populare
 • 1
  În ce relații erau Cavcaliuc și Plahotniuc sau de ce ex-șeful adjunct al IGP l-a salutat amical (VIDEO)
 • 2
  Maia Sandu: „Cheltuiesc aproape 5.000 - 6.000 de lei pe lună”
 • 3
  Maia Sandu, despre demiterea Guvernului Chicu: „Voturile pot fi găsite doar la Partidul Democrat”
 • 4
  De ce poliția a intervenit la manifestațiile opoziției, dar a ignorat protestele PDM din iunie 2019? Răspunsul ex-șefului adjunct al IGP (VIDEO)
Autentificare