Potrivit lui Litvinenco, propunerile Parlamentului pentru cele trei poziții vacante de membri ai Comisiei Electorale Centrale sunt:

1) Dumitri Pavel (propus de Platforma DA), avocat;

Dumitru Pavel oferă asistență juridică membrilor PPDA și liderului acestui partid Andrei Năstase. El a fost avocatul lui Năstase în dosarul invalidării alegerilor locale din mun. Chișinău.

2) Dorin Cimil (propus de PAS), conferențiar universitar, doctor în drept, avocat;

Cimil activează la catedra de Drept Civil, Facultatea de Drept, USM. Este specializat în domeniul comercial, bancar, transporturilor, asigurărilor.

3) Maxim Lebedinschi (propus de PSRM), consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul juridic.

Maxim Lebedinschi a depus cererea de demisie din funcția de membru al CEC după ce a devenit consilier în domeniul juridic și al relațiilor instituționale și de reprezentant al președintelui Republicii Moldova în relațiile cu Parlamentul și Guvernul. Lebedinschi a fost numit membru al CEC pe 17 ianuarie 2016.

Cele trei fotolii au devenit vacante după demisia șefei CEC Alina Russu, vicepreședintei Rodica Ciubotaru și a membrului CEC, Iurie Ciocan.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!