Potrivit SFS, cererea de restituire a impozitului pe venit trebuie depusă la organul fiscal teritorial în raza căruia aveți domiciliul. Cererea poate fi expediată în format electronic, prin intermediul serviciului „Declarație electronică” sau pe suport de hârtie la SFS. 


La cererea de restituire a impozitului pe venit se anexează copia buletinului de identitate sau a altui document care confirmă identitatea persoanei, iar după caz mai aveți nevoie de copia buletinului de identitate sau a altui document ce confirmă identitatea persoanei întreținute; copia buletinului de identitate sau a altui document ce confirmă identitatea soției/soțului; copia certificatului de căsătorie; copia certificatului de deces a soției/soțului sau copia documentului ce confirmă dreptul la utilizarea scutiri majore.

Banii vor fi virați pe contul bancar sau în numerar, în funcție de opțiunea bifată în cererea de restituire a impoziului pe venit. În cazul solicitării restituirii la contul bancar - persoana fizică va indica în cerere codul IBAN la care să i se efectueze restituirea. La solicitarea restituirii în numerar persoana fizică se va prezenta la banca deserventă a trezoreriei teritoriale cu actul de identitate, după primirea îndrumărilor corespunzătoare din partea inspectorului fiscal care a examinat cererea.

Restituirea banilor se va face în termen de 37 de zile de la data primii cererii de către SFS. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!