La ședință au fost prezenți candidații. Înainte de deliberări, magistrata Domnica Manole, care candidează la funcția de judecător constituțional, a cerut CSM să amâne examinarea subiectului respectiv, pentru ca societatea civilă să se expună cu privire la candidații înregistrați în concurs.

Dosarele persoanelor înscrise în cursă vor fi analizate de membrii CSM la 30 iulie, când se vor întruni în ședință pentru a desemna doi magistrați la Curtea Constituțională.

Amintim că 14 candidați s-au înscris în concursul, organizat de CSM pentru cele două funcții de judecător la Curtea Constituțională: Teodor Cârnaț, Vladimir Grosu, Oleg Potârniche, Sergiu Băieșu, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei, Ghenadie Eni, Iulia Sîrcu, Serghei Țurcanu, Domnica Manole, Alexandru Spoială și Andrei Coca.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!