Igor Dodon pleacă din nou la Moscova. Care-i scopul vizitei în Rusia

Igor Dodon pleacă din nou la Moscova. Care-i scopul vizitei în Rusia

Președintele R.Moldova, Igor Dodon, pleacă miercuri, 17 iulie, din nou la Moscova. Șeful statului a anunțat că, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă va discuta despre reducerea prețului de livrare a gazului pentru R. Moldova. 

Igor Dodon susține că subiectul legat de livrarea gazului va fi abordat în cadrul discuțiilor cu autoritățile din Federația Rusă, dar și cu conducerea Gazprom. Președintele moldovean speră că va găsi un consens privind diminuarea prețului la gaz.

În același timp, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și cu potențialul președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban. „Am discutat cele mai importante aspecte ce țin de asigurarea funcționării eficiente a sistemului de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor, dar și cele mai stringente sarcini, care stau în fața noii conduceri a Moldovagaz”, afirmă șeful statului.

Publicitate

„În cadrul discuției am atras atenția asupra necesității demarării negocierilor cu partea rusă pentru încheierea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale și tranzitul acestora, după 1 ianuarie 2020. Experiența anilor trecuți denotă, că o tergiversare a acestui proces poate pune în pericol securitatea energetică a țării, în special în perioada rece a anului”, a mai scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Există informație preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general și în structurile Moldovagaz, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne și, implicit, asupra tarifelor la gaze. În acest context, am solicitat întreprinderea acțiunilor imediate de eliminare a schemelor respective, identificarea rezervelor interne de diminuare a costurilor în cadrul acestei întreprinderi strategice pentru țara noastră. Sunt convins că aceste rezerve pot fi identificate, diminuând astfel presiunea asupra tarifelor pentru consumatorii finali”, a mai spus șeful statului.

Pe 11 iulie, președintele Igor Dodon a spus că săptămâna aceasta vom avea un director nou la Moldovagaz. „Va fi un profesionist care va face regulă în interiorul instituției. Eu știu numele lui. El a fost propus de Guvern, dar va fi acceptat de comun acord cu Gazprom”, a conchis șeful statului, Igor Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal